Ugnsbakad Lax med Fetaost

Ugnsbakad Lax med Fetaost

enkelt
nyttigt
recept
snabbt

Det kan omöjligt bli enklare än såhär. Att göra ugnsbakad lax med haricots verts, sötpotatis, lök och fetaost är en hit! Barnen älskar det och att enkelt kasta ihop allt och rakt in i ugnen är magiskt.

INKÖPSLISTA

1st stor Sötpotatis
200g haricots verts (jag använde fryst)
1st Gul lök
2st större laxfiléer (jag använde vildlax)
1 paket Festaost
½ Citron
En skvätt olivolja

Tillagning

Börja med att skära sötpotatisen i långa pommes frites längder. Skär sedan löken i 4st bitar. Lägg allt på en bakplåt och häll över haricots verts. Kasta in bakplåten i ugnen på 200grader i ca 15 minuter.

Ta ut bakplåten efter 15 min och lägg på laxen och fetaosten. Fetaosten tar du i handen och smular sönder. Pressa även ur citronsaften över laxen och en skvätt olivolja. Nu kan du även salta och peppra! (Tänk på att fetaosten är salt, så ha inte på för mycket!).

Kasta in i ugnen tills laxen är färdig och grönsakerna har fått lite färg!