Kycklingsallad med Quinoa

Kycklingsallad med Quinoa

20min
enkelt
nyttigt
recept
snabbt

En fräsch och nyttig sallad som rensar systemet och ger en smakupplevelse. Att äta gott behöver inte betyda något dåligt, det gäller att hitta rätt ingredienser och balansera det. Här är ett recept på kyckling sallad med quinoa och grönsaker. Ett otroligt enkelt och smidigt recept som passar alla i vardagen. Tillagningstiden är på ca 20 minuter.

Inköpslista

2dl rå quinoa med 4dl vatten
80g spenat
500g kyckling
En halv citron
1 msk äppelcidervinäger
1 helt äpple
4 champinjoner
5g persilja
2st plommontomater

Tillagning

Koka quinoa ihop med vatten. Hinner det bli klart före allt annat så kan du ställa den åt sidan med lock på tills det andra är klart.

Strimla kyckling i små bitar och stek kyckling i lite olivolja (ca 3 minuter) och ha i kryddorna: Salt, peppar, rökt paprika, lök, vitlök och oregano. Ta av kycklingen när den är genomstekt.

Skär upp alla grönsakerna och börja steka champinjonerna i samma stekpanna som du stekte kycklingen i. Ha på salt och peppar. När champinjonerna börjar bli genomstekta så häller du i spenaten och stek tills dom minskat i storlek.

Häll quinoan i en stor behållare/kastrull/skål och pressa ner citron och häll i äppelcidervinäger, tomaterna, äppelbitarna och persilja. Rör om noga så att smakerna blandas. Önskas mer smak så kan man hälla i lite fond eller krydda till lite extra.
Häll sedan i champinjonerna och kyckling med alla goda smaker från stekpannan och blanda ihop.

Klart att serveras!